Zboží 1 / 90

Kukuřičný lepek - gluten, 500 g

Kód: KUGL10
Velmi dobrá krmná přísada do těst na boilies či pelety, výborné i do krmítkovek. Jemná zrnitá struktura.

Žádné hodnocení.
Krmiva Hulín Výrobce: Krmiva Hulín
Připraveno k odeslání

Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!

Varianty Kukuřičný lepek - gluten, 500 g
Kukuřičný lepek - gluten, 500 g

 

 

  • Charakteristika:  Kukuřičný gluten (lepek) je vedlejší produkt při výrobě kukuřičného škrobu. Je to jasně oranžová moučka s jemně hrubou granulózní strukturou, která obsahuje cca 68 % dusíkatých látek - bílkovin. Nejvíce obsaženou aminokyselinou je u kukuřičného glutenu lysin a methionin. Obsahuje také menší podíl škrobu cca 16 %, a vlákniny cca 1,6 %.
  • Možnosti použití: Kukuřičný gluten nemá tak dobré lepivé a plastifikační vlastnosti, jako pšeničný lepek. Oproti němu je mnohem hrubší a ve vodě i po delší době vytrvává ve své původní pískovité struktuře. Tato vlastnost je však jeho velkou předností pokud potřebujete hrubší strukturu těsta, nebo při přidání glutenu do jemných krmítkovek, kdy se vám jeho částečky budou vznášet ve vodě při pohybu rybek okolo krmítka.

Velkou výhodou je i jeho zabarvení. Má zářivě oranžovo-žlutou barvu, která je ve vodě poměrně stabilní a nebledne tak rychle, jako jiné suroviny. Toho se dá zase využít při tvorbě přirozeně žlutých těst. Kukuřičný gluten vždy dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.

  • Dávkování:  Většinou se přidává 7 - 15 % ( 70 - 150 g / kg suché směsi ). Pro obarvení směsi na žluto se dá dát až 25 %, případně pak jemně dobarvit potravinářskou barvou Žloutková žlutá.  

Dobrá rada: Kukuřičný gluten neudělá těsto plastické, na to použijte pšeničný gluten, nebo přídavek semolinové mouky, oplatkové mouky tzv. bisqut mouky, nebo sojové mouky, aj. Kukuřičný gluten využijte jako ideální surovinu pro dosažení vytrvalejší, jemně hrubší struktury těsta na boilies, nebo do krmítkovky např. pro plavanou, kdy udělá ve vodním sloupci oranžový pás - zákal. 

  • Skladování a spotřeba: Kukuřičný gluten je poměrně stabilní surovina. Při skladování v suchu a temnu, v dobře uzavřeném obalu, pro účely sportovního rybolovu, vydrží bez problémů 24 měsíců. Není ani příliš hygroskopický ( vodu přijímací z ovzduší ). Ideální doba spotřeby je však do 12 měsíců.
Specifikace
Váha 0.5 kg
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 1 / 90