Zboží 10 / 14

BETAIN - bezvodý, 250 g

Kód: BTNBV10
Atraktivnější a funkčnější typ Betainu, oproti okyselené formě - Betainu HCL Bezvodý Betain je jako atraktor pro ryby vhodný do jakýchkoliv výrobků. Jemná, krystalická struktura.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Biofaktory s.r.o
Připraveno k odeslání

Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!

Varianty BETAIN - bezvodý, 250 g
BETAIN - bezvodý, 250 g

 

! Oblíbený rybářský atraktor  !

! Účinnější, neokyselený typ, bez HCl !

! Těžko sehnatelný na rybářském trhu !

 

  • Charakteristika: Betain (z latinského beta = tuřín, řepa) je hydroskopická ( vodu vázající ) látka. Jde o čistě přírodní produkt, vznikající oxidací cholinu (cholin je látka patřící do komplexu vitamínu B, nazývá se také jako vitamín B 8 ). Betain se pro hospodářskou výrobu získává převážně extrakcí z řepné melasy, kde se koncentruje při výrobě cukru z řepy cukrovky. Zde se používá především kyselý typ s přidanou kyselinou chlorovodíkovou ( solnou ) - Betain HCl, který má význam především u přežvýkavců na udržení optimální kyselosti v bachoru.

Bezvodý betain je dusikatá organická sloučenina, nekyselého charakteru, bez přidané kyselé složky - kyseliny chlorovodíkové ( HCl ), který je díky tomu pro ryby mnohem méně atraktivní. Samotný betain vlastně představuje název pro celou skupinu organických sloučenin, betainů. Nejedná se tedy o aminokyselinu, jak je na rybářských serverech velmi často publikováno, nebo spíše opisováno z jednoho chybného zdroje.

Výskyt:  Betain se v přírodě nachází v mnoha částech rostlin ( např. brokolice, špenát). Je součástí řepné melasy řepného cukru, mušlí, krabů, aj. Název Betain je odvozen tím, že se získává především z cukrové řepy (lat. Beta vulgaris), jako vedlejší produkt při výrobě cukru. Vysoké procento Betainu se nachází také v halofilních organismech ( organismy žijící v extrémně slaném prostředí), kde zabraňuje ztrátám vody z jejich těl.

  • Účinnost v těle savců:  Betain spolu s vitaminy - kyselina listová,  B6 a vitamin B12 - je schopen snížit zvýšenou hladinu homocysteinu v krvi ( aminokyselina vznikající běžným metabolismem - činností těla ). Její přebytek způsobuje aterosklerózu a s tím související problémy, jako jsou: Vysoký krevní tlak, onemocnění tepen, infarkt, mozková příhoda, aj. V podobě kyselé formy Betainu HCl se využívá v lidské výživě podobně jako trávicí enzymy pro zlepšení funkce zažívání a pro úpravu obsahu kyselin v žaludku.

  

  • Účinek na ryby:  Vliv kyselého Betainu HCl na rychlost trávení u ryb není zatím nikde laboratorně ověřen. Informace o tomto, uváděné u mnoha prodávaných balení, jsou povětšinou s malými změnami opisovány dokola z jiných obchodních zdrojů, ale nemají žádný reálný podklad!

V každém případě je Betain sportovními rybáři považován za velmi dobrý atraktor a je spousta doložených informací o úspěšném lovu velkých ryb, kde výrobky s Betainem měly na tom svůj velký podíl.

  • Možnosti použití: Bezvodý betain je mnohem jemnější struktury, snáze rozpustnější a především chutnější, než kyselá forma betainu s HCl ( kyselinou chlorovodíkovou - solnou ). Lze ho použít prakticky do všech výrobků pro sportovní rybolov - vařená těsta, sypké směsi, pelety, granule, dipy, tekuté potravy, boostery, atd.  Betain dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu ! Jen tak dojde k dokonalému a rovnoměrnému promíchání.

Dávkování:  Obvykle 3 - 5 % / kg  =  30 - 50 g / kg suché směsi

  • Skladování a spotřeba:  do 12 měsíců od nákupu. Uchovávejte v hermeticky uzavřených obalech. Jde o hydroskopickou látku - tvrdne vzdušnou vlhkostí. Pokud se vám tak stane, rozdrťte ztvrdlý betain a opět ho použijte. Jeho účinnost to nijak nezmění.

 

Specifikace
Váha 0.25 kg
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 10 / 14