Kategorie
- KRMIVA PRO SPORTOVNÍ RYBOLOV
- AKTUÁLNÍ NOVINKY
- AROMA
- BARVY
- BOILIES
- BOILIES MIXY
- BOOSTERY
- DIPY
- EXTRUDY, FOUKANÁ KUKUŘICE, MARSHMALLOW
- GRANULE
- KRMÍTKOVÉ SMĚSI
- Method Mixy
- MIXY ZIG RIG
- Mixy do PVA - náplně
- Obalovací těsta
- PARTIKLY A SEMENA
- PELETY
- SIRUPY a CSL
- SUROVINY PRO VÝROBU
- SUŠENÝ HMYZ - pro ryby
- TEKUTÉ POTRAVY
- OSTATNÍ DOPLŇKY PRO LOV
- KRMIVA PRO CHOV RYB
- PRO PSY
- OSTATNÍ KRMIVA
Nejžhavější novinka!
Zboží 90 / 523
Sójová mouka plnotučná, 1 kg
Kód: EXSM70Extrudované = tepelně upravené, jemně mleté, sojové boby. Vynikající přísada do boilies, pelet a chytacích těst !
Žádné hodnocení.
Kategorie:
Moučky - Rostlinné
Připraveno k odeslání
Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!
Sójová mouka plnotučná, 1 kg
Výborné plastifikační i vnadící vlastnosti !
- Složení: Extrudované celé sojové boby, které jsou následně šrotovány na hrubost krupicové mouky. Obsah sojového oleje cca 28 %.
- Charakteristika: Extrudované suroviny jsou takové, které se zpracovávají na speciálních strojích (extruderech), kde se krátkodobě (šokově) za vysoké teploty a tlaku (130 °C a 4-6 atmosfér) "uvaří". Dojde přitom k plastifikaci ("ztekucení") škrobů, zkrácení bílkovinných řetězců a likvidaci antinutričních látek( snižujících využití živin ), bakterií, kvasinek a plísní.
Soja patří právě mezi plodiny, kde je nutná tepelná úprava, právě kvůli obsahu antinutričních látek. Zároveň se ale touto úpravou plně rozvinou pachové a chuťové složky, kterých má sója hojně díky 30% obsahu oleje, na který pak ryby velmi dobře reagují! Navíc takto upravené suroviny jsou pro ryby až o 40 % více stravitelnější, ale především chuťově výraznější a přitažlivější ! Barva mouky je žluto-zelenkavá, s velmi příjemnou olejnatou vůní.
- Použití: Extrudované sojové boby, pošrotované na plnotučnou mouku, by neměly chybět v žádném boilies či těstu pro chytání i vnadění ryb ! Nejen že jsou velmi dobrým atraktorem, ale výborně také plastifikují těsto na boilies, které se pak dobře dále zpracovává. Soja neobsahuje lepek, takže není příliš lepivá. Sojová mouka se dá použít jako základ pro výrobu těsta, kde doporučuji dávat 15 - 25 % z celkového obsahu. Měly by se přidat ještě další suroviny, zvyšující lepivost: např. 10-15 % hladké mouky, 15% bisqut mouky, 10% pečiva, 2 % lepku atd.
Váha | 1 kg |
S tímto zbožím kupují
Hodnocení
Napsat recenzi
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 90 / 523