Odběr novinek
Zboží 2 / 10

SUŠENÁ VEJCE, 1 kg

Kód: SR11b170
Neředěná, prášková směs žloutků a bílků v přirozeném poměru. Přísada vhodná nejen pro výrobu boilies a vařených výrobků, ale také do krmítkovek, method mixů, dipů, aj. Země původu - Česká republika.

Žádné hodnocení.
Výrobce: Drůbežářské závody ČR
Připraveno k odeslání

Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!

SUŠENÁ VEJCE, 1 kg

 

Sušená vejce jsou nejen pojivem do boilies, ale také vynikající vnadící surovina pro ryby !

 

  • Charakteristika a složení: Jde o celá, sušená vejce bez skořápek s obsahem tuku 32 %. Sypká, velmi jemná, mastná, pudrovitá struktura, světle žloutkové barvy. V suchu, chladu a temnu vydrží min. 6 měsíců.

V krmivářské kvalitě, nepoužívat do potravin!

  • Možnosti použití: Tato surovina je dobře mísitelná s vodou. Vynikající přísada do chytacích i vnadících těst, kde významně zvyšuje vnadící efekt. Nezbytná přísada při výrobě boilies jako pojivo při tepelné úpravě! Doporučuje se před vmícháním do těsta vejce rozmíchat napřed v menším množství vody do husté kaše, aby se rozmělnily hrudky a teprve pak přiředit ještě vodou. Nejlépe pomocí spirálového míchadla na vrtačce, nebo v kuchyňském robotu s metlou. Ne v mixeru, ušleháte je.

Pokud je moučka hrudkovatá a chcete ji použít do suchých směsí, protřete ji přes větší kuchyňské síto ( např na cezení nudlí ). Hrudky jsou způsobeny obsahem tuku a snadnou schopností sušených vajec přijímat vzdušnou vlhkost ( jsou hydroskopické ) - to však není kvalitě na závadu!

  • Dávkování do boilies: Dle charakteru směsi a požadavku na tuhost boilies. Vždy ale rozmíchejte sušená vejce napřed ve vodě a pak je až vlejte do směsi, jen tak mají správný pojivový účinek!
1 kg sušených vajec nahradí cca 80 ks čerstvých. Tento poměr se dá využít při dávkování a přepočtu za syrová vejce.
 
 
Pro jednoduchý výpočet vynásobte počet vajec, jaký jste zvyklí dávat do těsta, číslicí 12. Získáte tak množství sušených vajec v gramech, potřebných na 1 kg vaší směsi.
 
 
POZOR!  Rozpustnost boilies ovlivňují nejen pojivové látky, ale také teplota a čas vaření!
 
Čím déle vaříte při 100 °C, tím nerozpustnější boilies budou, protože dochází ke zmazivovatění škrobů a tím k jejich lepivosti! Ale to platí jen do určité míry, nesmíte vařit zase moc dlouho!  Pokud vaříte v páře, měla by být průměrná doba vaření cca 13 - 15 minut ( při 100 °C = nádoba přikryta poklicí ),  u průměru boilies 16 - 20 mm. Průměr 24 mm vařte cca 20 minut, průměr 30 mm cca 30 minut. Tyto časy platí ale jen pro naše sypké boilies mixy!
 
Vaření v páře je velmi šetrný způsob tepelného zpracování vůči surovinám!
 
Pokud vaříte ve vodě, tak pouze cca 2 minuty ( nebo jakmile boilies vyplavou na hladinu).
Vaření ve vodě moc nedoporučuji. Vyluhujete tím 20 - 30 % rozpustných látek.
 
 
Specifikace
Váha 1 kg
Alternativy a podobné
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 2 / 10