Kategorie
- KRMIVA PRO SPORTOVNÍ RYBOLOV
- AKTUÁLNÍ NOVINKY
- AROMA
- BARVY
- BOILIES
- BOILIES MIXY
- BOOSTERY
- DIPY
- EXTRUDY, FOUKANÁ KUKUŘICE, MARSHMALLOW
- GRANULE
- KRMÍTKOVÉ SMĚSI
- Method Mixy
- MIXY ZIG RIG
- Mixy do PVA - náplně
- Obalovací těsta
- PARTIKLY A SEMENA
- PELETY
- SIRUPY a CSL
- SUROVINY PRO VÝROBU
- SUŠENÝ HMYZ - pro ryby
- TEKUTÉ POTRAVY
- OSTATNÍ DOPLŇKY PRO LOV
- KRMIVA PRO CHOV RYB
- PRO PSY
- OSTATNÍ KRMIVA
Nejžhavější novinka!
Zboží 57 / 131
Pšeničný lepek - gluten, 1 kg
Kód: PUGL21Plastifikační a utužovací přísada do těst.
Žádné hodnocení.
Připraveno k odeslání
Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!
Pšeničný lepek - gluten, 1 kg
- Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.
Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.
Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta! Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností.
- Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.
- Dávkování:
Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat 8–12 % lepku.
Do směsí s malým obsahem mouky přidejte až 15 % lepku.
- Dobrý tip: Plastičnost a "utaženost" těsta zlepšíte například také přidáním 10 - 15 % hladké, nebo polohrubé mouky, oplatkové mouky tzv. bisqut mouky, extrudované kukuřičné mouky, olejem do 2-3%, aj.
Váha | 1 kg |
S tímto zbožím kupují
Hodnocení
Napsat recenzi
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 57 / 131