Zboží 83 / 120

SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin, 500 g

Kód: SBA09
Neředěná, prášková surovina ze sušených vaječných bílků. Přísada vhodná pro výrobu boilies a vařených pelet. Zvyšuje tvrdost a nerozpustnost výrobku. Země původu - ČR .

Žádné hodnocení.
Výrobce: Drůbežářské závody ČR
Připraveno k odeslání

Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!

Varianty SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin, 500 g
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin, 500 g

 

Sušený bílek je vynikajícím pojivem do boilies a vařených těst !

Zvyšuje tvrdost výrobku a výrazně prodlužuje rozpad ve vodě !

 

  • Charakteristika a složení: Sušený bílek, nazývaný rybáři též Albumin ( což je ale především název pro krevní bílkovinu ! ), je surový bílek oddělený od žloutku ze slepičích vajec a následně usušen ve sprejových sušárnách. Výsledkem je sypká, velmi jemná, pudrovitá struktura, bílé až krémové barvy. Vyroben v českých drubežářských závodech. V suchu, chladu a temnu vydrží min. 6 měsíců.

V krmivářské kvalitě, nepoužívat do potravin!

  • Možnosti použití: Sušený bílek ( albumin ) je velmi dobře mísitelný s vodou. Vynikající přísada do vařených těst, kde významně zvyšuje výslednou tvrdost výrobku a prodlužuje také jeho odolnost vůči rozpadu ve vodě. Nezbytná přísada při výrobě boilies ! Doporučuje se před vpravením do těsta bílek rozmíchat napřed v menším množství vody do husté kaše, aby se rozmělnily hrudky a teprve pak přiředit ještě vodou. Nejlépe pomocí spirálového míchadla na vrtačce, nebo v kuchyňském robotu s metlou. Ne v mixeru, nebo při vysokých otáčkách, ušleháte jej.

Pokud je sušený bílek hrudkovatý a chcete jej použít do suchých směsí, protřete ho přes větší kuchyňské síto ( např na cezení nudlí ). Hrudky jsou způsobeny snadnou schopností přijímat vzdušnou vlhkost ( bílek je hydroskopický ) - to však není kvalitě na závadu!

  • Dávkování do boilies: Dle charakteru směsi, obsahu lepku a požadavku na výslednou tvrdost boilies. Vždy ale rozmíchejte sušený bílek napřed ve vodě a pak ho až vlejte do směsi, jen tak mají správný pojivový účinek!

Zpravidla se dávkuje 3 - 10 %, tj. 30 - 100 g bílku / kg suché směsi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
POZOR!  Rozpustnost boilies ovlivňují nejen pojivové látky, ale také teplota a čas vaření!
 
Čím déle vaříte při 100 °C, tím nerozpustnější boilies budou, protože dochází ke zmazivovatění škrobů a tím k jejich lepivosti! Ale to platí jen do určité míry, nesmíte vařit zase moc dlouho!  Pokud vaříte v páře, měla by být průměrná doba vaření cca 13 - 15 minut ( při 100 °C = nádoba přikryta poklicí ),  u průměru boilies 16 - 20 mm. Průměr 24 mm vařte cca 20 minut, průměr 30 mm cca 30 minut. Tyto časy platí ale jen pro naše sypké boilies mixy!
 
Vaření v páře je velmi šetrný způsob tepelného zpracování vůči surovinám!
 
Pokud vaříte ve vodě, tak pouze cca 2 minuty ( nebo jakmile boilies vyplavou na hladinu).
Vaření ve vodě moc nedoporučuji. Vyluhujete tím 20 - 30 % rozpustných látek.
 
 
Specifikace
Váha 0.5 kg
Alternativy a podobné
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 83 / 120