Kategorie
- KRMIVA PRO SPORTOVNÍ RYBOLOV
- AKTUÁLNÍ NOVINKY
- AROMA
- BARVY
- BOILIES
- BOILIES MIXY
- BOOSTERY
- DIPY
- EXTRUDY, FOUKANÁ KUKUŘICE, MARSHMALLOW
- GRANULE
- KRMÍTKOVÉ SMĚSI
- Method Mixy
- MIXY ZIG RIG
- Mixy do PVA - náplně
- Obalovací těsta
- PARTIKLY A SEMENA
- PELETY
- SIRUPY a CSL
- SUROVINY PRO VÝROBU
- SUŠENÝ HMYZ - pro ryby
- TEKUTÉ POTRAVY
- OSTATNÍ DOPLŇKY PRO LOV
- KRMIVA PRO CHOV RYB
- PRO PSY
- OSTATNÍ KRMIVA
Nejžhavější novinka!
Zboží 84 / 133
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin, 500 g
Kód: SBA07Větší balení vhodné pro vlastní přebalování. Neředěná, prášková surovina ze sušených vaječných bílků. Přísada vhodná pro výrobu boilies a vařených pelet. Zvyšuje tvrdost a nerozpustnost výrobku. Země původu - ČR .
Žádné hodnocení.
Výrobce:
Drůbežářské závody ČR
Připraveno k odeslání
Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!
SUŠENÝ VAJEČNÝ BÍLEK - Albumin, 500 g
Sušený bílek je vynikajícím pojivem do boilies a vařených těst !
Zvyšuje tvrdost výrobku a výrazně prodlužuje rozpad ve vodě !
- Charakteristika a složení: Sušený bílek, nazývaný rybáři též Albumin ( což je ale především název pro krevní bílkovinu ! ), je surový bílek oddělený od žloutku ze slepičích vajec a následně usušen ve sprejových sušárnách. Výsledkem je sypká, velmi jemná, pudrovitá struktura, bílé až krémové barvy. Vyroben v českých drubežářských závodech. V suchu, chladu a temnu vydrží min. 6 měsíců.
V krmivářské kvalitě, nepoužívat do potravin!
- Možnosti použití: Sušený bílek ( albumin ) je velmi dobře mísitelný s vodou. Vynikající přísada do vařených těst, kde významně zvyšuje výslednou tvrdost výrobku a prodlužuje také jeho odolnost vůči rozpadu ve vodě. Nezbytná přísada při výrobě boilies ! Doporučuje se před vpravením do těsta bílek rozmíchat napřed v menším množství vody do husté kaše, aby se rozmělnily hrudky a teprve pak přiředit ještě vodou. Nejlépe pomocí spirálového míchadla na vrtačce, nebo v kuchyňském robotu s metlou. Ne v mixeru, nebo při vysokých otáčkách, ušleháte jej.
Pokud je sušený bílek hrudkovatý a chcete jej použít do suchých směsí, protřete ho přes větší kuchyňské síto ( např na cezení nudlí ). Hrudky jsou způsobeny snadnou schopností přijímat vzdušnou vlhkost ( bílek je hydroskopický ) - to však není kvalitě na závadu!
- Dávkování do boilies: Dle charakteru směsi, obsahu lepku a požadavku na výslednou tvrdost boilies. Vždy ale rozmíchejte sušený bílek napřed ve vodě a pak ho až vlejte do směsi, jen tak mají správný pojivový účinek!
Zpravidla se dávkuje 3 - 10 %, tj. 30 - 100 g bílku / kg suché směsi.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
POZOR! Rozpustnost boilies ovlivňují nejen pojivové látky, ale také teplota a čas vaření!
Čím déle vaříte při 100 °C, tím nerozpustnější boilies budou, protože dochází ke zmazivovatění škrobů a tím k jejich lepivosti! Ale to platí jen do určité míry, nesmíte vařit zase moc dlouho! Pokud vaříte v páře, měla by být průměrná doba vaření cca 13 - 15 minut ( při 100 °C = nádoba přikryta poklicí ), u průměru boilies 16 - 20 mm. Průměr 24 mm vařte cca 20 minut, průměr 30 mm cca 30 minut. Tyto časy platí ale jen pro naše sypké boilies mixy!
Vaření v páře je velmi šetrný způsob tepelného zpracování vůči surovinám!
Pokud vaříte ve vodě, tak pouze cca 2 minuty ( nebo jakmile boilies vyplavou na hladinu).
Vaření ve vodě moc nedoporučuji. Vyluhujete tím 20 - 30 % rozpustných látek.
Váha | 0.5 kg |
Alternativy a podobné
S tímto zbožím kupují
Hodnocení
Napsat recenzi
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 84 / 133