- KRMIVA PRO SPORTOVNÍ RYBOLOV
- AKTUÁLNÍ NOVINKY
- AROMA
- BARVY
- BOILIES
- BOILIES MIXY
- BOOSTERY
- DIPY
- EXTRUDY, FOUKANÁ KUKUŘICE, MARSHMALLOW
- GRANULE
- KRMÍTKOVÉ SMĚSI
- Method Mixy
- MIXY ZIG RIG
- Mixy do PVA - náplně
- Obalovací těsta
- PARTIKLY A SEMENA
- PELETY
- SIRUPY a CSL
- SUROVINY PRO VÝROBU
- SUŠENÝ HMYZ - pro ryby
- TEKUTÉ POTRAVY
- OSTATNÍ DOPLŇKY PRO LOV
- KRMIVA PRO CHOV RYB
- PRO PSY
- OSTATNÍ KRMIVA
Boilies mix - CALYPSO + AMK, 2,5 kg
Kód: SR050701 hodnocení
Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!
! Naše nejprodávanější směs pro vlastní výrobu boilies !
- Obsahuje: 18 druhů velmi kvalitních, středně až hrubě šrotovaných surovin. Základem jsou extrudované (upravené "šokovým" teplem) a pařené suroviny.Tepelně upravené suroviny mají intenzivnější přirozené aroma, vysokou stravitelnost, mnohem lépe uvolňují své přirozené aromatické látky a jsou tak velmi atraktivní pro ryby. Tyto suroviny jsou základem ve výrobě špičkových průmyslových krmiv, např. pro výkrm lososů.
Dále směs obsahuje: Hydrolyzovaný rybí protein, enzymaticky upravená játra, soubor esenciálních aminokyselin, vaječnou bílkovinu, mléčnou bílkovinu, česnekový extrakt, kvasnice, řepku, niger, lososový olej, ovocné cukry, směs přírodních bylin a koření.
- Charakteristika: Jde o sypkou směs pro vlastní výrobu boilies Calypso, ke které je ještě druhá tekutá složka - tzv. aminokomplet. Jedná se o velmi kvalitní a surovinově bohatý typ boilies, navazující na ostatní naše výrobky kořeněné řady Calypso, s přídavkem vysoce stravitelných škrobových surovin a natrávených bílkovin. Ve vodě pak takto vyrobené boilies vnadí nejen svými lehce stravitelnými surovinami, ale také natrávenou bílkovinnou složkou, obsahující přírodní organické kyseliny, obsažené v rozkládající se potravě vodního prostředí.
Tato kombinace je pro ryby velmi atraktivní, což nám potvrzují naše vlastní zkušenosti a úspěchy u vody. Boilies mají po uvaření tmavě červenou barvu po použitých surovinách s výraznou kořeněno- česnekovou vůní.
- Upozornění: Směs neobsahuje Konzervant Carp, doporučujeme jej dokoupit. Je ho tam nutné přidat v cca 10% míře a to počítejte v mokrém stavu, tzn. že, na celkovou hmotnost těsta, včetně všech tekutých složek a ne jen na suchou směs.
Příklad: Do 10 kg suché boilies mix směsi dáváte např. ještě cca 40 ks vajec a 500 ml dodaného AMK, což je cca 12 kg, takže musíte dát 1,2 l konzervantu. S tímto množstvím konzervantu ale počítejte při dávkování tekutin, aby se vám pak těsto příliš nenaředilo a nebylo měkké. Pokud se to stane, dohustěte těsto buď zbývajícím boilies mixem nebo krupicovou moukou - pšeničnou či kukuřičnou.
Balení: 2,5 kg směsi +125 ml AMK
9,5 kg směsi + 500 ml AMK
19 kg směsi + 1 l AMK
- Možnosti použití: Výroba vlastních boilies s možností drobných úprav dle svých požadavků. Mají celoroční použití, velmi účinné na chladné vodě, hlavně v podzimních a jarních měsících. Vynikající i na rychlé chytání při závodech! Perfektně na něj berou nejen kapři, ale i velcí cejni, ostroretky, plotice, podoustve aj.!
Tekutou složku dostanete přímo odměřenou na vámi zakoupený objem směsi - na každý kilogram je 50 ml !
Vlejte ji do rozbitých vajec připravených do vaši směsi a zamíchejte. Použijte pro lov v chladném období ( do teploty vody cca 14 °C ) 3 - 4 ks vajec na kg, v teplém období ( nad 18 °C teploty vody ) 5 - 8 ks, dle požadavku na rozpustnost. Pro ty, kdo chtějí dlouhou nerozpustnost na půl dne a víc, doporučuji přidat vaječný bílek 3 - 5 % a 10 % krupicové mouky. Můžete ještě případně přidat natrávená játra do cca 5 - 7 %. Nebo také pár stroužků čerstvého česneku - cca 5 - 7 ks / kg suché směsi.
Pár rad jak na to: Hustotu těsta regulujte vždy vodou nebo Krmným glycerolem 80% - těsto bude mít trvale tzv. "mokrý vzhled". Bez dostatku tekutin nebude těsto plastické a bude se trhat. Pozor, hodně řídké těsto se při vaření ve vodě může rozpouštět ! Řídké těsto poznáte tak, že se příliš lepí. Kuličky vkládejte až do vařící vody, ne jen do horké, opět by se mohly rozpouštět! Jakmile vyplavou, vařte ještě cca 1 minutu a vyndejte z vody.
Nejlepší a nejšetrnější variantou je ale vaření v páře, kdy se z těsta nevyluhovávají žádné suroviny! V páře vařte boilies o průměru 16 mm cca 13 minut, 20 mm cca 16 minut, 24 mm cca 20 minut. Delší doba varu v páře ale boilie neuškodí ! Pokud je však těsto příliš řídké, může se i zde rozpouštět! Dohustit řídké těsto lze nejlépe pšeničnou krupicí.
- Skladování a spotřeba: Skladujte boilies směs v suchu a temnu, v dobře uzavřených, neprodyšných PVC obalech, aby směs nevyvětrávala. Doporučuji spotřebovat tento boilies mix nejlépe do 6 měsíců. Sice vydrží mnohem déle - až 12 měsíců, ale dochází pomalu k samovolnému vyvětrávání vonných silic z koření a dalších přírodních složek.
Žádný výrobek na přírodním základu nevydrží mít stejné vlastnosti po dlouhé měsíce skladování. A na tom pak závisí i úspěch u vody.
Váha | 2.7 kg |
- hodnotil: Čas: 22:44 Datum: 30.05.2014
- nebrat!! do nedavna super material za supr cenu po posledni zkusenosti velike zklamani po uvareni plave!! po reklamaci 'neprijemny prisup" opet plave. pouzitelna cca 1/4 zbytek k zahozeni!