Odběr novinek
Domů /

Pšeničný lepek - gluten - 20 kg, 1 ks

Kód: PUGL25
Velké balení. Plastifikační a utužovací přísada do těst.

Žádné hodnocení.
Připraveno k odeslání

Pro zobrazení cen se prosím zaregistrujte!

Pšeničný lepek - gluten - 20 kg, 1 ks

! Vynikající pojivová a plastifikační přísada do těst !

 

  • Charakteristika: Lepek, jinak také gluten, je směs dvou rostlinných bílkovin, gliadinu a gluteninu, které se nacházejí společně se škrobem v endospermu semen některých obilnin, především pšenice, žita a ječmene. V případě pšenice představuje dokonce až 80 % z bílkovinového obsahu.

Jde o důležitou součást potravinářské mouky. Kvalitou a množstvím lepku je dána i kvalita pšeničné mouky a tím i kvalita těsta z ní vytvořeného.

Lepek dává těstu pružnost a plastičnost. Je nepostradatelnou přísadou pro výrobu těst na boilies, které je s ním pružné, tvárné a dobře zpracovatelné, i když je velmi tuhé. Lepek je také výbornou pojivovou součástí těsta. Po uvaření je výrobek tužší s vyšší konzistencí - hutností. Produkt není v potravinářské kvalitě!

  • Možnosti použití: Lepek dobře promíchejte ještě se suchou a sypkou směsí. Teprve potom přidávejte tekuté přísady a vodu.

Dávkování:

Do směsí s vyšším obsahem potravinářské mouky (nad 20 %) přidat  2–4 % lepku. 

Do směsí s nízkým podílem mouky, nebo s krmnou moukou přidat  4–6 % lepku.


Dobrý tip: 

  1. Plastičnost těsta zlepšíte výrazně také přidáním cca 15 % Plnotučné sojové mouky nebo i Pšeničných klíčků.
  2. "Utažení" těsta a jeho výrazně delší dobu rozpadu dosáhnete přidáním 10 - 15 % mouky krupice do suché směsi.
  3. Tvrdost těsta a jeho delší dobu rozpadu docílíte přidáním cca 5 % sušeného bílku.  A poté dokonalým vysušením.
  • Skladování a spotřeba: Pšeničný lepek skladujte v hermetických PVC obalech, v suchu a chladu do cca 20 °C, bez přístupu přímého slunečního svitu.

Spotřebujte do 10 měsíců od zakoupení. Pokud jej napadnou moli, zkrmte ho ve výrobcích co nejdříve rybám

Specifikace
Váha 20 kg
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.